Педиатри в САЩ раздават безплатни ключалки за оръжия, съобщава Си Ен Ен. От

...
Педиатри в САЩ раздават безплатни ключалки за оръжия, съобщава Си Ен Ен. От
Коментари Харесай

Педиатри раздават безплатни ключалки за оръжия

Педиатри в САЩ раздават безвъзмездни ключалки за оръжия, оповестява Си Ен Ен. 

От Детската болница Сейнт Луис в Мисури оповестяват, че ключалките са на видно място в чакалнята. Причината са зачестилите случаи на деца, които взимат огнестрелните оръжия на родителите си. Към ключалките има и управление за безвредно запазване на огнестрелни оръжия. 

" Необходимо е да стоим до леглото на простреляно дете, с цел да осъзнаем, че всички ние би трябвало да създадем повече, с цел да се реши този проблем ", сподели доктор Ани Андрюс, професор в Медицинския университет на Южна Каролина и специалист по предварителна защита на насилието с оръжие.

В продължение на две години педиатрите са раздали хиляди ключалки за оръжия. 

През идващите седмици кошници, цялостни с безвъзмездни ключалки за оръжия, ще бъдат налични допълнително от 17 места в Съединени американски щати. 

Педиатрите се постанова все по-често да питат родителите дали имат оръжия вкъщи и за това по какъв начин ги съхраняват. 

В някои лечебни заведения оферират безвъзмездни ключалки за оръжие, като те постоянно са предоставени от дарения или полицейски ръководства. 

През 2022 година 1672 деца и младежи под 17 години са загинали при стрелби, а 4476 са били ранени, оповестяват от организацията с нестопанска цел “Gun Violence Archive ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР